El proper dissabte 18 d’abril, ens plantarem pel català!

La plaça del Born de Barcelona serà l’escenari el 18 d’abril d’una plantada massiva pel català.

Què farem? Dibuixarem el mapa del domini lingüístic català amb 300 testos que simbolitzaran les prop de 300 llengües que es parlen en els diferents territoris de parla catalana, i a les 12 del migdia, ens plantarem dins dels testos com una acció de sensibilització per reivindicar el paper del català com a llengua comuna del nou país.

A més, durant tot el matí, diverses entitats de nouvinguts exposaran la seva cultura i la seva relació amb la llengua catalana en els tendals situats a la mateixa plaça. Per amenitzar l’acte, també hi haurà música, amb la participació del DJ Xerramequ.

Qui som? La Plataforma per la Llengua i les 27 entitats de nouvinguts que cada any promovem per Sant Jordi accions pel català com a llengua comuna organitzem aquesta acció, que porta per títol ‘Planta’t. Compromís pel nou país’.
La campanya fa referència a la vitalitat de la nostra llengua i a la seva capacitat cohesionadora, i a la vegada incorpora una dimensió reivindicativa molt clara.

Des de l’ONG del català i les 26 entitats de nouvinguts que coorganitzem l’acte, defensem la llengua catalana com a element d’inclusió social i creiem que ha de ser la llengua comuna dins d’una societat multilingüe com la nostra. Volem fomentar la participació social de les persones nouvingudes, a través de l’adopció del català i, així, construir entre tots una nova societat catalana amb més i millors oportunitats per a tothom.

A les portes d’un nou país, és necessari que tots canviem els hàbits lingüístics i aconseguim que el català sigui la llengua comuna!

Programa

10-12h

Carpa vermella: recull el teu test i samarreta!
Mostra d'entitats

11.45h

Esmorzar

12h

Plantada pel català

13h

Vermut

Presentat i conduït per Quim Masferrer i amb l'animació de la música del DJ Xerramequ